Sundhedsmonopolet – en sundhedspolitisk podcast

Vores sundhedssystem er udfordret. Fra en befolkning, der lever længere, og som får flere kroniske sygdomme. Fra mangel på personale og kapacitet på sygehusene. Og fra udviklingen af nye og innovative behandlinger, der udfordrer vores sundhedsbudgetter. Vi befinder os med andre ord i en brydningstid med behov for at tænke nyt. Ingen har monopol på sandheden - det er noget, vi diskuterer os frem til, og Sundhedsmonopolet tager debatten.

  • Er der behov for at nytænke den måde, vi vaccinerer på i Danmark?

    Er der behov for, at vi nytænker det danske vaccinationsprogram? Det spørgsmål diskuterer vi i denne episode af Sundhedsmonopolet, hvor vi spørger panelet, om det giver mening at udforme et såkaldt ’livsvaccinationsprogram’. Du kan møde sundhedsordfører i Enhedslisten Peder Hvelplund, lektor Viggo Andreasen, sundhedsøkonom Tove Holm-Larsen, professor Tor Biering-Sørensen, markedschef i Dansk Erhverv Katrina Feilberg Schouenborg, sundhedsordfører i SF Kirsten Normann Andersen, overlæge Ulla Hartling, professor Jan Pravsgaard Christensen og medicinsk antropolog Gitte Lee Mortensen.

  • Hvordan sikrer vi, at alle danskere får adgang til de vacciner, der tilgodeser deres behov?

    Hvad er den farligste virus i verden? Og hvordan sikrer vi, at danskerne får adgang til de vacciner, de har behov for? De spørgsmål kan du få svar på i denne episode af Sundhedsmonopolet, hvor vi kaster os over vaccination og taler med panelet om vigtigheden af bredt tilgængelig information om vacciner i Danmark. I episoden kan du møde professor Tor Biering-Sørensen, medicinsk antropolog Gitte Lee Mortensen, overlæge Ulla Hartling, sundhedsøkonom Tove Holm-Larsen og professor Jan Pravsgaard Christensen.

  • Kan vacciner mindske presset på sundhedsvæsenet?

    Hvordan kan vaccination lette trykket på vores udfordrede sundhedssystem? Det spørgsmål kan du høre mere om i denne episode af Sundhedsmonopolet, hvor vi taler med panelet om de erfaringer, vi har gjort os gennem historien, og om de samfundsmæssige og individuelle potentialer ved vaccination. I episoden kan du møde sundhedsordfører i Enhedslisten Peder Hvelplund, lektor Viggo Andreasen, professor Jan Pravsgaard Christensen, medicinsk antropolog Gitte Lee Mortensen, markedschef i Dansk Erhverv Katrina Feilberg Schouenborg, sundhedsøkonom Tove Holm-Larsen, overlæge Ulla Hartling og sundhedsordfører i SF, Kirsten Normann Andersen.