World Asthma Day: Viden og hjælp fra lungespecialister kan vise vej til et liv, hvor astmaen ikke skaber begrænsninger

Mange mennesker med astma oplever, at de er begrænsede i hverdagen. Det kan være, når de ikke kan ‘løbe’ op ad trappen, når de har travlt, det kan være, når de bliver forhindret i at forfølge deres drømme inden for sport, eller det kan være, når de bliver negativt påvirkede af den konstante frygt for et astmaanfald.

Astma, der ikke er velkontrolleret og som fortsat sætter begrænsninger i hverdagen, er også kendt som ukontrolleret astma. Hvad mange mennesker ikke ved er, at med den rette hjælp fra en specialist og en individuel behandlingsplan kan ukontrolleret astma i mange tilfælde undgås.

På World Asthma Day lancerer vi kampagnen "Fakta eller myter om astma". Kampagnen er bygget op omkring en quiz, der er designet til at udfordre personer med astma til at overveje, om deres astma virkelig er velkontrolleret. Ved at adressere gængs misforståelser om astma, er det vores håb, at vi kan inspirere mennesker, der lever med ukontrolleret astma til at søge hjælp hos lungespecialister i håb om, at de kan få hjælp til at leve et liv med så få begrænsninger som muligt.

asthma-day

Airless facts on asthma

"Airless facts on asthma" er en quiz designet specielt til at aflive gængse myter og hjælpe folk, der lever med astma til at genoverveje, om deres astma virkelig er under kontrol, eller om den sætter unødvendige begrænsninger for deres liv.

Referencer

  1. Atopisktalt.dk: Astma. Available at: www.atopisktalt.dk/astma (Accessed April 6th, 2022).
  2. Busse W et al. Understanding the key issues in the treatment of uncontrolled persistent asthma with type 2 inflammation. Eur Respir J. 2021;58(2):2003393.