Sanofi lancerer digital kunstudstilling kurateret af anerkendt fotograf for at øge
fokus på myelomatose.

Selvom myelomatose er den anden mest almindelige form for blodkræft, er der mange, som aldrig har hørt om sygdommen. I et nyt oplysningsprojekt ledet af Sanofi deler fire familier, der lever med myelomatose, deres personlige familiebilleder for at vise et ærligt og intimt billede af, hvordan det er at leve med en kræftsygdom.

På kunstudstillingen med titlen «Multiple Moments to Live For» er fire forskellige mennesker med myelomatose og deres familier i centrum for historien. Via fotografier fra gamle familiealbums, billeder taget med mobiltelefoner, digitale og analoge billeder, fortæller udstillingen historier om det virkelige liv før og efter diagnosen.

Sanofi, som har været dedikeret til at udvikle behandling for myelomatose, ønskede at udbrede kendskabet til sygdommen og samtidig styrke patienterne i at tage kontrollen over deres egen patientrejse ved at vise virkelige billeder af rigtige mennesker, der lever med sygdommen.

– Vores mål var at skabe en følelsesmæssig forbindelse til folk for at øge kendskabet til sygdommen. Sanofi bestræber sig på at støtte alle, der lever med myelomatose. For at kunne gøre dette, er vi nødt til at forstå deres virkelighed – og hjælpe andre med at gøre det samme. Det var klart for os, at en fiktiv historie ikke kunne konkurrere med virkeligheden. Så vi satte os for at fortælle de meget virkelige historier om livet med myelomatose. Vi vil gerne takke alle, der har bidraget til at gøre denne udstilling til virkelighed, siger Annette Lunde, der er Franchise Lead, Oncology i Sanofi.

Den digitale kunstudstilling er kurateret af den anerkendte norske fotograf Marcel Leilenhöf. Han har også en meget personlig erfaring med sygdommen, da hans far blev diagnosticeret med myelomatose, inden han døde sidste år.

– I december 2020 blev jeg bedt om at kuratere udstillingen «Multiple Moments to Live For». Helt uvidende om, at jeg senere samme måned skulle miste min far til myelomatose. Det var en meget hård og sorgfuld tid for mig og min familie. Jeg vidste absolut ingenting om knoglemarvskræft, og jeg anede ikke, at det var denne specifikke sygdom, min far havde, fortæller Leilenhöf.

Selvom Leilenhöf har arbejdet som fotograf i 35 år, var dette projekt ikke lig noget andet, han tidligere har lavet.

– Det har været meget spændende, men på samme tid udfordrende at skulle stå for at sammensætte en kombination af fotografier og tekster, som på sin vis skal udgøre nogens liv. Sammen med de forskellige mennesker, der lever med myelomatose, har jeg forsøgt udvælge billeder, der på den bedst mulige måde repræsenterer vigtige øjeblikke i deres liv – i medgang og i modgang, siger han.

«Multiple Moments to Live For» lanceres på https://www.multiplemoments-sanofi.com/dk/.

Hos Sanofi er vi meget begejstrede for at kunne dele projektet med offentligheden, og vi håber, at det kan skabe øget kendskab til sygdommen.

– Hvert år bliver tæt på 440 mennesker diagnosticeret med myelomatose i Danmark1. Hos Sanofi arbejder vi på at sikre, at ny potentiel behandling er tilgængelig for alle myelomatose-patienter, siger Annette Lunde.

Reference

  1. Danckert B, Ferlay J, Engholm G, Hansen HL, Johannesen TB, Khan S, Køtlum JE, Ólafsdóttir E, Schmidt LKH, Virtanen A and Storm HH. NORDCAN: Cancer Incidence, Mortality, Prevalence and Survival in the Nordic Countries, Version 8.2 (26.03.2019). Association of the Nordic Cancer Registries. Danish Cancer Society. Available from http://www.ancr.nu/, accessed on 24/11/2021.

MAT-DK-2200088