Som global lægemiddelvirksomhed har vi et medansvar for at håndtere nogle af verdens mest presserende udfordringer.

Formålet med Sanofis corporate social responsibility (CSR)-strategi er at bidrage tilen sundere og mere robust verden ved at sikre adgang til sundhedsydelser for verdens fattigste mennesker samt tage ansvar for vores planet og samfund.

Sanofis samfundsengagement er integreret i vores forretningsstrategi "Play to Win", som er baseret på fire vigtige områder, hvor vi har en unik mulighed for at gøre en forskel: Adgang til lægemidler, forskning og udvikling i sygdomme med begrænsede behandlingsmuligheder, lavere klima, og miljøpåvirkning og at sikre en god arbejdsplads.

Det lokale perspektiv

Som en global virksomhed kan vi skabe de største sociale og sundhedsmæssige forandringer på globalt plan. Disse aktiviteter drives af vores hovedkvarter i Paris.

I Sanofi Danmark er vi stolte af at være en del af en virksomhed, der har en førende position inden for social ansvarlighed i vores branche: I 2022 blev Sanofi udnævnt til en af de mest bæredygtige virksomheder i lægemiddelindustrien i en ESG-evaluering foretaget af Standard & Poor’s Global Ratings (S&P).

På et lokalt plan yder vi også en indsats for at bidrage til de ambitiøse globale mål ved at engagere vores medarbejdere i aktiviteter, der mindsker vores aftryk på miljøet og styrker vores lokalsamfund.

Adgang til lægemidler

Vi forpligter os til at sikre lige adgang til vores lægemidler i hele verdenen og arbejder samtidig for et fremtidigt bæredygtigt sundhedsvæsen.

Overskrift: Dr Ariany Widiastuty undersøger Salim på Penyengat Olak Public Health Center i Jambi Province, Indonesien.

Affordable Access
Global Health Unit (GHU)

Vores uafhængige non-profit organisation, der sikrer adgang til essentielle lægemidler i 40 lavindkomstlande.

Humanitært program for sjældne sygdomme

Vi udvikler en global plan for alle vores nye lægemidler for at sikre, at de lanceres og er til rådighed inden for to år efter den globale lancering i lande, hvor vi kan gøre en forskel for patienterne.

Strategi for global adgang

Vi udvikler en strategi for global adgang for alle nye produkter med et mål om at gøre dem tilgængelige i løbet af to år efter lanceringen i lande, hvor vi kan gøre en forskel for patienterne.

Mere på vej.

Forskning og udvikling i sygdomme med begrænsede behandlingsmuligheder

Vi udvikler og leverer innovative vacciner og lægemidler med målet om at udrydde polio og bekæmpe sovesyge, og vi stræber efter at reducere antallet af dødsfald blandt børn med kræft.

Billedtekst: Guy på 12, her med sin far, er det første barn, der modtager en innovativ oral behandling for sovesyge i sin hjemby Mushie i Den Demokratiske Republik Congo.

Unmet-needs
Polio

I 40 år har Sanofi leveret milliarder af poliovacciner på verdensplan. I dag er udryddelsen af sygdommen inden for rækkevidde.

Sovesyge

I 21 år har vi samarbejdet med WHO om at bekæmpe sovesyge, og vi bestræber os på at udrydde sygdommen inden 2030. Sanofi er den eneste lægemiddelvirksomhed, der fortsat udvikler innovative lægemidler til at bekæmpe sygdommen.

Kræft hos børn

Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt børn, og vores forsknings- og udviklingsteams arbejder med at udvikle innovative lægemidler til at behandle kræft hos børn.

Mere på vej.

Sund planet

Vi fremskynder løftet om at omsætte vores klimaambitioner til konkrete handlinger, bl.a. ved at fortsætte arbejdet med at minimere den potentielle miljøpåvirkning fra vores aktiviteter og produkter i løbet af deres livscyklus.

Billedtekst: Ansatte fra Sanofi rydder op på Garrarus Beach nær Waterford i Irland.

planet-care
Kulstofneutral

Vi arbejder på at opnå kulstofneutralitet på tværs af alle aktiviteter og hele værdikæden inden 2030.

Miljømæssige aftryk

Sanofi stræber efter at have implementeret planer for vandforvaltning og -effektivitet på alle fabrikker inden 2030.

Vores produkters miljøprofil

Sanofi sigter mod at anvende en bæredygtig designtilgang for alle nye produkter inden 2025 og for de mest solgte produkter inden 2030.

På og udenfor arbejdspladsen

Vi skaber en rummelig arbejdsplads samtidig med, at vi engagerer os i samfundet omkring os.

Billedtekst: Camille Cottin, miljøgeneralist og specialist i økotoksikologi med Guilhem Rousselet, Global Packaging Platform, Deguene Ly, Support Business Global External Manufacturing, og Philippe Nicolas, Change Program Coordinator, France

workplace
Diversitet i ledelsen

Sanofi bestræber sig på at have en repræsentativ ledelse, der afspejler diversiteten i de samfund, vi lever og arbejder i.

Socialt og økonomisk engagement i lokalsamfundene

Sanofi fremmer inklusion og bæredygtighed i de lokale økosystemer, hvor vi opererer.

Program for frivilligt arbejde

Gennem vores program, WeVolunteer, får alle medarbejdere mulighed for at engagere sig i frivilligt arbejde i lokalmiljøet.