Udvikling af behandlinger til børnekræft

Hos Sanofi forpligter vi os til at udvikle innovative lægemidler til børn med kræft. Det gør vi med den ultimative ambition om at eliminere kræftdødsfald hos børn. Og der er brug for hjælp, I lav- og mellemindkomstlande er der fire gange større sandsynlighed for, at et barn dør af kræft end i højindkomstlande.

Kampen mod polio og sovesyge

Vi fortsætter også vores bestræbelser på at bekæmpe polio og sovesyge. I december 2020 annoncerede Sanofi en fornyelse af det femårige partnerskab med WHO for at bekæmpe forsømte, tropiske sygdomme, der påvirker cirka en milliard mennesker. I den sammenhæng har vi hos Sanofi, som den eneste lægemiddelvirksomhed, der fortsat udvikler og tilbyder behandlinger til afrikanske sovesygdomme, sammen med WHO engageret os i at eliminere denne forsømte tropiske sygdom hos mennesker inden 2030.

I 40 år har vi hos Sanofi leveret milliarder af doser af poliovaccine - herunder hundredvis af millioner af donerede doser for at støtte den globale indsats for udryddelse af polio.

Polio

I de seneste århundreder har polio været en væsentlig årsag til død, lammelse og livslange handicap, der har påvirket millioner af mennesker. Især børn. Siden 1988 har vi hos Sanofi hjulpet UNICEF med at bekæmpe polio med over 6.000.000.000 doser af poliovaccine.

Sovesyge

Mere end 65 millioner mennesker er i risiko for at udvikle sovesyge i Afrika. Det er især den del af befolkningen, som lever i fattigdom med dårlige hygiejneforhold og manglende ressourcer til at overvåge, diagnosticere og behandle sygdomme. Sovesyge skyldes en parasit, som overføres ved bid af tsetseflue. Parasitten angriber centralnervesystemet, og uden tidlig diagnose og behandling kan denne sygdom være dødelig. Hos Sanofi har vi i samarbejde med blandt andet nonprofit-organisationen Drugs for Neglected Disease Initiative (DNDi) forsket i sovesyge gennem snart 20 år.
Vi er i Sanofi stolte over at kunne bidrage til udryddelsen af sovesyge i år 2020.

MAT-DK-2100462 – 2021